Međunarodna regata Slavonski Brod

1466

10. 05.2015 održana je, još jednu godinu u nizu, međunarodna regata u Slavonskom Brodu koju organizira domaćin KKK " Marsonia".
Na regati je sudjelovalo ukupno 12 klubova iz cijele Hrvatske te pojedini klubovi iz susjedne Srbije.
KKK " Matija Ljubek" predstavljalo je 7 sportaša: Bruno Kumpez, Jakov Radošević, Pavle Pavišić, Luka Marijić, Luka Mujkić, Vid Radošević te trener Aleksandar Knežević, koji se ovoga puta našao i u ulozi natjecatelja.
Sve utrke su održane na 500 m i 2 000 m.

U juniorskoj konkurenciji Jakov Radošević osvojio je dvije brončane medalje, na 500 i 2000 m, a Pavle Pavišić je doveslao do dva četvrta mjesta. Zajedno su u kajaku dvosjedu pak bili srebrni, iza pobjedičkog tima iz KKK "Olimpik".
Kanuist Bruno Kumpez uvjerljivim pobjedama doveslao je do dvije zlatne medalje, te je u memorijalnoj utrci osvojio i svoj prvi pehar.

Senior Luka Marijić osvojio je 3 brončane medalje, dvije u kajaku jednosjedu, te jednu sa partnerom Vidom Radoševićem u kajaku dvosjedu na 500 m. Vid je na 2 000 m zauzeo 5. mjesto, dok je Luka Mujkić bio 6.

Za veterane je nastupao Aleksandar Knežević koji je osvojio zlatnu medalju ispred predstavnika KKK " Jarun" Željka Rogića.

U ukupnom poretku klub je zauzeo 6. mjesto od 12 klubova. Prvoplasirani su bili sportaši KKK "Olimpik", iza kojih slijedi domaćin KKK " Marsonia" te KKK " Oriolik".

Sljedeće na rasporedu je Otvoreno prvenstvo grada Zagreba i Memorijalna utrka" Matija Ljubek".