Međunarodna regata Auronzo Di Cadore

1804

U talijanskom gradu Auronzo Di Cadore od 5.-6.7.2014 održana je još jedna jaka međunarodna regata, na kojoj su kao članovi
reprezentacije ponovno nastupili i članovi našega klupa. Za naš klub nastupali su: juniori Jakov Radošević i Bruno Kumpez, te u kategoriji seniora Marko Crneković i Luka Mujkić, ponovno u pratnji trenera Nikice Ljubeka.
Osim naših članova u Italiji su bili i članovi KKK "Jarun",  Frane Buljan i Haris Zukić, te kajakaš KKK "Belišća" , Dino Magušić.

Uvjerljivo najuspješniji sportaš bio je Jakov Radošević. Jakov je u kajaku jednosjednu na 500 metara pobjedama u kvalifikacijama i polufinalu izborio veliko finale gdje je zauzeo odlično 2. mjesto s vremenom od 01'46''36.
Osim nastupa u jednosjednu, sa Franom je veslao i u dvosjedu, i to na svim dionicama. Na 1000 metara osvajaju brončano odličje, na 500 metara ciljem prolaze kao 9., a na 200 metara zaostali su u polufinalu.

Kanuist Bruno Kumpez kako sezona odmiće ostvaruje sve bolje rezultate što je potvrdio ulaskom u 3 finala. Na 1000 metara doveslao je do 4. mjesta, čime mu je za 4 sekunde izmakla brončana medalja. Na 500 m bio je 5., a na 200 m 9. Seniorski dvojac Marko Crneković i Luka Mujkić veslali su u kajaku dvosjedu. Na 1000 m bili su u polufinalu 4., a na 500 i 200 m 5., čime im je izmakla šansa za ulazak u finale i osvajanje nekog od odličja.

Rezultati utrka: http://www.federcanoa.it/risultati-on-line-1.html

Sljedeće natjecanje koje nam slijedi je Svjetsko prvenstvo za juniore i U23 u Mađarskom Szegedu, a mi se nadamo da ćemo imati što više predstavnika kluba u sastavu reprezentacije za to veliko natjecanje!