Međunarodna regata, Auronzo Di Cadore (ITA) 2015

1338

U razdoblju od 26.-28.06 hrvatska reprezentacija u sastavu:
Jakov Radošević i Pavle Pavišić (KKK " Matija Ljubek"), Buljan Frane (KKK " Jarun"), Filip Tomas (KKK " Olimpik"), Ivan Orešković i Marko Jelkić (KKK " Belišće"), nastupila je na jakoj međunarodnoj regati u talijanskom Auronzo Di Cadore, u pratnji trenera Aleksandra Kneževića (KKK " Matija Ljubek").
Sportaši su osvojili ukupno 3 medalje, i to po jednu svakoga sjaja.

Hrvatski četverac u sastavu Jakov Radošević, Pavle Pavišić (KKK " Matija Ljubek"), Buljan Frane (KKK " Jarun"), te Filip Tomas (KKK " Olimpik") je doveslao do  5.- mjesta na dionici dugoj 1000 m, dok su na duplo kraćoj, onoj od 500 m osvojili BRONČANU MEDALJU!
Osim četverca, Jakov Radošević i Frane Buljan veslali su i kajak dvosjed na 1000 m, te su osvojili 4. mjesto, čime im je još jedna medalja izmakla za samo nekoliko stotinki.

Kanuisti Marko Jelkić i Ivan Orešković zabljesnuli su osvojivši ZLATNO ODLIČJE na 200 m u kanuu dvokleku, dok je Marko Jelkić u jednokleku bio SREBRNI.

 Rezultati natjecanja: Regata

Osim reprezentativaca, još jedan dio članova kluba je imao izrazito zanimljiv vikend nastupivši na 2. Supersurfers challenge-u u Poreču, a veslali su: Nikica Ljubek, Bruno Kumpez, Anamaria Govorčinović, te članica KKK " Jarun" Matea Ljubičić. Dečki su se natjecali u elite utrci dužine 13 km, čiji je fond nagrada bio izuzetno bogat. Nikica Ljubek je tako postao 6.-plasirani, osvojivši vrijednu novčanu nagradu. Djevojke su nastupile u fun utrci na 2 km, te su postale prvoplasirana (Anamaria) i trećeplasirana (Matea).

Idućeg vikenda naši sportaši će opet biti aktivni. Naime u razdoblju od 3.-5.07. na jezeru Bohinj u Sloveniji održava se Europsko prvenstvo u maratonu.
Za Hrvatsku će nastupati, od kanuista već iskusni maratonac Nikica Ljubek te junior Bruno Kumpez, koji će se ujedno osim u juniroskoj utrci okušati i u borbi sa seniorima. Od kajakaša veslaju Jakov Radošević i Frane Buljan, koji će se u jakoj konkurenciji pokušati izboriti za što bolji plasman u kajaku dvosjedu. Put Bohinja odlazi i veteran Željko Rogić (KKK " Jarun"). Svim sportašima želimo puno sreće i uspjeha na nadolazećem natjecanju!