Međunarodna regata, MANTOVA (ITA)

1473

U 10.-12. travnja 2015., mlada reprezentacija Hrvatske nastupala je na međunarodnom natjecanju u talijanskom gradu Mantovi, na koje je dolazak potvrdilo preko 1000 sportaša ih mnogih zemalja diljem Europe. Hrvatsku su na ovoj doista jakoj regati predstavljali: kajakaši Jakov Radošević (KKK "Matija Ljubek"), Frane Buljan (KKK "Jarun"), Antun Novaković (KKK "Olimpik"), Dino Magušić (KKK "Belišće"), djevojke Anamaria Govorčinović (KKK "Matija Ljubek"), Brigita Bakić (KKK "Olimpik"), te kanuist Bruno Kumpez (KKK "Matija Ljubek"), u pratnji trenera Aleksandra Kneževića (KKK "Matija Ljubek") i Miroslava Lipovca (KKK "Olimpik").

Jakov Radošević i Frane Buljan veslali su kajak dvosjed na 1000 i 200 m. U obje disciplini nisu uspjeli izboriti finale, već su u polufinalu zauzeli 7. mjesto na 200 m, te 4. mjesto na 1000 m, čime im je za samo 17 stotinki pobjeglo veliko finale.
Kanuist Bruno Kumpez doveslao je do B finala na 200 m i zauzeo 5. mjesto, dok je na 1000 m u A finalu bio 7.
Anamaria Govorčinović se na sve 3 discipline koje je veslala plasirala u A finale. U kajaku jednosjednu na 200 m zauzela je odlično 4. mjesto, na 500 m je bila 6., a u kajaku dvosjedu sa partnericom Brigitom Bakić osvojila je brončanu medalju!
Osim djevojaka koje su osvojile broncu, medalju i to zlatnoga sjaja, na 1000 m, osvojio je i najbolji hrvatski kajakaš Antun Novaković.

Detaljne rezultate možete pogledati i na linku: http://www.federcanoa.it/risultati-on-line-1.html

Svim sportašima čestitamo na postignutim rezultatima, i veselimo se njihovim daljnim uspjesima u ovoj sezoni!