Međunarodna regata Mantova, Italija, 12.-13.04.2014

958

Vikend nakon Prvenstva Hrvatske održano je međunarodno natjecanje u talijanskog gradu Mantovi, na kojem je nastupila mlada reprezentacija Hrvatske.
Reprezentaciju su činila čak 3 člana našega kluba, juniorka Anamaria Govorčinović i 2 juniora, Jakov Radošević i Bruno Kumpez u pratnji trenera Nikice Ljubeka.

Radi se o iznimno jakom natjecanju, što podkrepljuje činjenica da je naš najbolji junior Jakov Radošević morao proći kvalifikacije koje su bile podjeljene u čak 10 grupa.
Jakov je nastupao u disciplinama kajaka jednosjeda na 200 i na 1000 metara. Na 200 metara završio je natjecanje u kvalifikacijama, a na dionici od 1000 metara ostvario je 7. mjesto u B finalu.
Junior Bruno Kumpez, jedini kanuist koji je otputovao u Mantovu, također je nastupao u disciplinama na 200 i 1000 metara, te se u obje discipline plasirao u B finale.

Anamaria Govorčinović nastupala je u disciplinama kajaka jednosjeda na 200 i 500 metara. Na 500m ostvarila je prolaz u A finale, gdje je završila na 7. mjestu, čime je jedina članica hrvatske reprezantacije koja se plasirala među prvih 9. Anamaria je pobjedila u B finalu na 200 metara. Mladi članovi našeg kluba pokazali su spremnost na samom početku sezone, što nam daje naslutiti da će ovo biti još jedna, za njih, jako uspješna sezona.

Link sa rezultatima natjecanja: http://www.federcanoa.it/risultati-on-line-1.html