Pieštany - Olimpijske nade

1100

Pieštany u Slovačkoj bili su domaćin još jednih Olimpijskih nada, natjecanju na kojem se natječu reprezentacije iz cijeloga svijeta u dobnoj skupini od 15-17 godina.
Za reprezentaciju Hrvatske nastupali su: Jakov Radošević i Bruno Kumpez iz KKK Matija Ljubek; Frane Buljan iz KKK Jarun, Vanesa Tot i Marin Alfedi iz KKK Marsonia, te Antun Novaković i Brigita Bakić iz KKK Olimpik!

Kajakaš Jakov Radošević nastupao je u disciplinama kajaka jednosjeda na 500 i 200 m, te disciplini kajaka dvosjeda na 1000 m sa Franom u dobnoj skupini od 17. godina. U jednosjednu Jakov nažalost nije uspio izboriti finale, jer je u jakoj konkurenciji zauzeo 5. mjesto u polufinalu na 500 m, te 6. mjesto na 200. U kajaku dvosjednu ulaze u FINALE i zauzimaju 6. mjesto!

Kanuist Bruno Kumpez nastupao je također kao i Jakov u dobnoj skupini od 17. godina, i to u disciplinama kanua jednokleka na 1000, 500 i 200 metara. Na 1000 m u polufinalu zauzima 5.,  na 500 m 6. mjesto, te na 200 m u
kvalifikacijama zauzima 8. mjesto.

Službene rezultate možete pogledati ovdje: http://oh2014.canoe.sk/default/results/

Ovim natjecanjem službeno je završena reprezentativna sezona za mlađe natjecatelje (juniore). Sljedeće nas očekuje najvažnije natjecanje sezone za našeg najboljeg reprezentativca Nikicu Ljubeka koji putuje u
Oklahomu (SAD) na Svjetsko prvenstvo u maratonu gdje će, nadamo se, još jednom potvrditi svoju kvalitetu!

Mlađim reprezentativcima i članovima kluba čestitamo na uspješnoj sezoni, a Nikici želimo puno sreće!!