Povijesan uspjeh juniorskih reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu!

1072

U razdoblju od 23.07-26.07. u Montemor o Velho (POR) održano je Svjetsko juniorsko i U23 prvenstvo.
Hrvatsku su predstavljala 2 sportaša: Anamaria Govorčinović (KKK „ Matija Ljubek“ ) i Antun Novaković (KKK „ Olimpik“) u pratnji trenera Aleksandra Kneževića (KKK „ Matija Ljubek“ ), Miroslava Lipovca i Vedrana Božića (KKK „ Olimpik“) te su ostvarili zapažene uspjehe koji ulaze u samu povijest hrvatskog kajakaštva.

Antun Novaković
iz KKK „ Olimpik“ postao je viceprvakom svijeta, odveslavši veličanstvenu utrku u kajaku jednosjednu na 1000 m.
Antun je u finale ušao sa najboljim vremenom iz kvalifikacija i polufinala gdje je oba puta bio vodeći. U finalu je vodio veliki dio utrke, da bi ga u posljednjih 200 m prestigao mađar Bálint Kopasz. No srebrna medalja je bila i više nego dovoljna da se Antun upiše u povijest hrvatskog kajakaštva i pokaže cijelome svijetu da se rad i trud uvijek isplate, te da svima da do znanja da se na njega u budućnosti uvelike može računati u borbi za medalje.

Naša fenomenalna Anamaria Govorčinović ispisala je povijest na jedan drugi način. Naime Anamaria se plasirala u oba A finala, na 200 i na 500 m, i to kao prvoplasirana iz obje polufinalne utrke što nije dosada uspjelo nijednoj kajakašici u povijesti Hrvatske.
Na 200 m bila je odlična 6., a na 500m 8.

Cijeli klub je iznimno ponosan na Anamariu i neizmjerno smo joj zahvalni na ovim odličnim rezultatima kojima nas nagrađuje iz godine u godinu, te ju i dalje bodrimo u njenom pohodu na osvajanje jedne od velikih medalja!

ČESTITAMO OD SRCA I ANAMARIJI I ANTUNU, te im u daljnoj karijeri želimo još puno velikih finala i medalja,
a vjerujemo kako će to već i ostvariti na Europskom prvenstvu ove godine koje se održava od 17.09.-19.09. u Rumunjskom Bachovu.