Prvenstvo Hrvatske u maratonu, 2014

1684

Završeno je još jedno Prvenstvo Hrvatske u maratonu koje se održalo 06.04.2014. na zagrebačkom Jarunu. Kajak kanu klub „ Matija Ljubek „ imao je ukupno 12 predstavnika u kategorijama juniora i seniora, koji su od 10 održanih utrka osvojili ukupno 6 zlatnih, 2 srebrne i 1 brončanu medalju.

Naslovom juniorskog državnog prvaka okitio se Jakov Radošević u disciplini kajaka jednosjeda na 15 km. Jakov također sa klupskim kolegom, Lukom Mujkićem, koji je u K1 bio brončani, nadmoćno osvaja zlatnu medalju u kajaku dvosjedu na jednako dugačkoj dionici. Tino Karaselimović osvaja 4. mjesto u kajaku jednosjedu.

Bruno Kumpez osvaja zlato u disciplini kanua jednokleka na 15 km. U seniorskoj konkurenciji Luka Marijić osvaja srebrnu medalju u K1 20 km, te to ponavlja i ukajaku dvosjedu sa Markom Crnekovićem.
Vid Radošević ciljem prolazi kao 9-ti, a Domagoj Hađina stiže odmah iza njega. Kod seniorki zlato osvaja Mateja Buriša.
Najbolji hrvatski kanuist Nikica Ljubek još jednom pokazuje da mu u maratonu nema ravnogo svojivši zlato u kanuu jednokleku i kanuu dvokleku sa Josipom Kaurinom. Najveći peh imala je najbolja hrvatska juniorska kajakašica Anamaria Govorčinović koja je nažalost morala odustati zbog poteškoća sa čamcem, te je klub ostao bez šanse za osvajanje sedme zlatne medalje.

Juniorski predstavnici osvajaju 2., a seniorski 3. mjesto u ukupnom poretku.
Za kraj se može samo reći da je sezona i više nego uspješno započela, te sportaši sa nestrpljenjem očekuju sljedeća natjecanja i vesele se osvajanju novih odličja!