Prvenstvo Hrvatske u maratonu, 2015.

2434

28.03.2015. na Zagrebačkome Jarunu održano je prvo natjecanje ove sezone i to Prvenstvo Hrvatske u maratonu, na kojem su nastupili kajakaši i kanuisti iz 6 klubova diljem Lijepe naše.
Održane su utrke u kategorijama juniora koji su veslali 15 km, te seniora koji su veslali 20 km. Kajak kanu klub „Matija Ljubek“ imao je ukupno 15 predstavnika raspoređenih u 9 disciplina koliko ih je i održano.

Sportaši su osvojili ukupno 9 medalja, od toga 5 zlatnih, 3 srebrne te jednu brončanoga sjaja.

Državni prvaci su, još jednu godinu u nizu, Nikica Ljubek u C-1 za seniore, Anamaria Govorčinović u K1- juniorke, te Bruno Kumpez u C1-juniori.
Zlatom su se okitili još i veteran Nenad Viljevac, te seniorski kajak dvosjed u kombinaciji Luka Mujkić i Marko Crneković.

Viceprvacima Hrvatske postali su Mateja Buriša u K1- seniorke,Jakov Radošević u K1- juniori, te Jakov Radošević sa Pavlom Pavišićem u kajaku dvosjedu za juniore.
Broncu su osvojili Luka Marijić i Vid Radošević kao drugiseniorski dvojac našega kluba.
Uspjehu kluba u ukupnom poretku značajno su pridonijeli i kanuista Matija Buriša, kajakaši Domagoj Hađina i David Vučina, te junior Tino Karaselimović.

Juniori su time osvojili 2. mjesto u ukupnome poretku, ispred sportaša Olimpika iz Slavonskog Broda, dok su seniori bili 4., ispred Belišća, Olimpika i Marsonije.

Sljedeće po rasporedu je kontrolno mjerenje za sastav reprezentacije, i to već idućeg vikenda ponovno na Jarunu, na kojem će veslati i pojedini sportaši našega kluba.
Nadamo se da će svi ispuniti norme u disciplinama u kojima će veslati te tako ponovno pokazati svoju kvalitetu i trud koji ulažu u svakodnevne treninge.