Svjetsko prvenstvo u maratonu, Oklahoma City

1120

U dalekoj Americi održano je još jedno Svjetsko prvenstvo u maratonu, koje traje od 26-28.9.
Jedini predstavnik reprezentacije Hrvatske bio je član KKK Matija Ljubek, najtrofejniji hrvatski kaunista i vrhunski maratonac Nikica Ljubek.

U izuzetno teškoj i neizvjesnoj utrci Nikica zauzima 8. mjesto. Samu utrku komentirao je: "Na kraju 8. mjesto, najlošije u mojoj maratonskoj karijeri. Ovo mi je najteži maraton dosada, ali dao sam sve od sebe i nažalost više nije moglo. Utrka je bila po dosta teškim uvjetima stalni bočni vjetar 29°C i zbog toga su i vremana nesto sporija. Ja sam imao prosjek brzine 5`06 i prosjek pulsa 170 što pokazuje koliko je maraton težak sport i koliko se moraš "potrošiti" da bi bio i osmi. HVALA SVIMA NA PODRŠCI! "

Rezultati utrke: http://resultsdata.deltatiming.com/2014-icf-cam-world-championships/WCH-Race11.pdf

Ipak, nije sve tako crno. Na kraju natjecanja djelili su se pehari za ukupne pobjednike svjetske serije u maratonu, gdje je naš kanuista proglašen najboljim, odnosno pobjednikom u disciplini kanua jednokleka..
2014 WINNER OF CANOE MARATHON WORLD RANKING C1 men #

Za Nikicu je ovo natjecanje bilo zadnje u 2014. godini u kojoj je osvojio mnogo medalja i ostvario vrijedne plasmane kako na Europskom tako sada i na Svjetskome prvenstvu. Izuzetno smo ponosni na Nikicu i zahvaljujemo mu na svim vrhunskim rezultatima koje imamo čast pratiti već godinama.