Svjetsko seniorsko prvenstvo, Milano (ITA)

2112

Talijanski grad Milano ove je 2015., u razdoblju od 19.-23.8. bio domaćin još jednog Svjetskog seniorskog prvenstva, koje je ujedno bilo i kvalifikacijsko za Olimpijske igre iduće godine u Rio de Janeiru.

Hrvatsku su predstavljale ovoga puta samo djevojke i to kajakašica Brigita Bakić iz KKK " Olimpik" koja je veslala kajak jednosjed na dionicama od 200, 500, 1000 m i 5 km. Prvi puta u povijesti nastupale su kanuistice i to čak 3, i to Matea Ljubičić (KKK " Jarun") i naša Mateja Buriša (KKK " Matija Ljubek") koje su veslale utrku u kanuu dvokleku na 500 m, te Vanesa Tot iz KKK " Marsonia" koja je veslala jednoklek na 200 m. Sa djevojkama su u Milanu boravili treneri Miroslav Lipovac (KKK " Olimpik") i Igor Krajina (KKK " Marsonia").

Najmlađa članica Vanesa Tot izborila je C- finale u kojem je bila 9, te ju to čini 27.-om kanuisticom svijeta.
Mateja Buriša i Matea Ljubičić bile su 9. u B- finalu, dok je Brigita Bakić uspjela ući u  B finale na 1000 m i zauzela 8. mjesto, dok se na ostalim dionicama oprostila u kvalifikacijama od daljnjeg natjecanja.


Sljedeća na redu su natjecanja u Mađarskoj za maratonce gdje će se održati Svjetsko prvenstvo, te u Rumunjskoj gdje će biti Europsko juniorsko prvenstvo.