Vijesti


Sažetak sezone 2014

sazetak_sezone__2dZBC
1939

Sa prvim danima nove 2015.-te, valjalo bi opisati prethodnu godinu,ali i sezonu koje su sada već iza nas.
U sportskome smislu sezona 2014. završila je za kajakaše jošu rujnu, sa Prvenstvom svijeta umaratonu na kojem je od naših članova nastupio Nikica Ljubek, ujedno i jedini predstavnik Hrvatske reprezentacijena tome natjecanju, te je ostvario 8. mjesto, ali i titulu ukupnog pobjednika u kategoriji muškoga kanua.
No, da ne bi godinu počeli opisiv...


Godišnjica smrti Matije Ljubeka, 11.10.2014

godisnji_paBSU
3053

U subotu, 11.10., obilježava se 14. godišnjica smrti Matije Ljubeka, najtrofejnijeg hrvatskog kanuista te jednog od najuspješnijih hrvatskih sportaša uopće.
Blistave trenutke karijere doživio je osvajanjem dvaju zlatnih, te po jedne srebrne i brončane Olimpijske medalje, čime je zasluženo dobio titulu najuspješnijeg muškog hrvatskog olimpijca u pojedinačnim sportovima svih vremena.
Matija Ljubek pokopan je na Zagrebačkom Mirogoju, i tamo se,...


Svjetsko prvenstvo u maratonu, Oklahoma City

svjetsko_prvens_IM1Ya
1931

U dalekoj Americi održano je još jedno Svjetsko prvenstvo u maratonu, koje traje od 26-28.9.
Jedini predstavnik reprezentacije Hrvatske bio je član KKK Matija Ljubek, najtrofejniji hrvatski kaunista i vrhunski maratonac Nikica Ljubek.

U izuzetno teškoj i neizvjesnoj utrci Nikica zauzima 8. mjesto. Samu utrku komentirao je: "Na kraju 8. mjesto, najlošije u mojoj maratonskoj karijeri. Ovo mi je najteži maraton dosada, ali dao sam sve od sebe i nažalost...


Pieštany - Olimpijske nade

piestany_ZM5UQ
1889

Pieštany u Slovačkoj bili su domaćin još jednih Olimpijskih nada, natjecanju na kojem se natječu reprezentacije iz cijeloga svijeta u dobnoj skupini od 15-17 godina.
Za reprezentaciju Hrvatske nastupali su: Jakov Radošević i Bruno Kumpez iz KKK Matija Ljubek; Frane Buljan iz KKK Jarun, Vanesa Tot i Marin Alfedi iz KKK Marsonia, te Antun Novaković i Brigita Bakić iz KKK Olimpik!

Kajakaš Jakov Radošević nastupao je u disciplinama kajaka je...


Prvenstvo Hrvatske, 1.-3.8.2014

prvenstvo_hrvat_RuuFd
2980

Na Prvenstvu Hrvatske koje se održavalo od 1.-3.8.2014. na zagrebačkom jezeru Jarun sudjelovalo je ukupno 12 klubova u svim uzrasnim kategorijama.
Klub "Matija Ljubek" imao je predstavnike u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora.

U ukupnom poredku seniori osvajaju 2. mjesto u državi iza pobjednika KKK "Belišće", a ispred 3.-će plasiranog KKK "Olimpik" iz Slavonskog Broda., dok juniori ponovno osvajaju pehar za ukupne prvake dr...


Svjetsko juniorsko i U23 prvenstvo, Szeged, Mađarska

Nema slike
1787

Od 17.-20. srpnja 2014. održavalo se Svjetsko juniorsko i U23 prvenstvo u mađarskom Szegedu.

Za reprezentaciju Hrvatske veslala su 3 sportaša u juniorskoj konkurenciji, a to su Anamaria Govorčinović u K1-500 m, Jakov Radošević K1-200 m, te Antun Novaković iz Slavonskog Broda u disciplini K1- 1000 m.
Sportaši su bili u pratnji trenera Aleksandra Kneževića ( KKK Matija Ljubek)  i Miroslava Lipovca iz KKK Olimpik.

Jakov Radošević ...